GÖRÜNTÜLÜ

Amed’de coşkulu zafer kutlaması

DEM Parti Amed İl Örgütü, il binası önünde seçim zaferini halkla bir araya gelerek kutladı. Kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mesajı okundu

AMED'DE SEÇİM KUTLAMASI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed il örgütü, “Direnenlerin zaferini kutluyoruz” şiarıyla il binası önünde şölen gerçekleştirdi. Şölende Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlaması da gerçekleştirildi. Şölene Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti milletvekilleri, DEM Parti Amed belediye eşbaşkanları, Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kişi katıldı. Şölende sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

AMED’İ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Şölende ilk olarak konuşan DEM Parti Amed Belediye eşbaşkanı Serra Bucak, Kürtçe selamlama gerçekleştirdi. Serra Bucak, Kürt halkının Amed’ten Wan’a kayyıma güçlü bir cevap verdiğini söyledi. Serra Bucak, “Bu onurlu halkın örgütlü mücadelesinin karşısında 31 Mart’ta ne yapacağını bilmeyen iktidar Wan’da, Şırnak’ta oyunlara başladı. Ama bu onurlu halkın mücadelesi onlara geçit vermedi. Amed Wan’dır Wan’da Amed’tir dedi. Bu mücadele, onurlu duruş bu halkın emekleri ile örüldü. Herbiji Amed. 31 Mart’ta Dem Parti’yi Amed’te ve ilçelerinde birinci parti yapan halkımız size söz veriyoruz 5 yıl boyunca birlikte özgür, demokratik, kadın kenti olan Amed’i yeniden inşa edeceğiz. Bir söz daha veriyoruz kayyımın tahribatından sonra halkımızla el ele verip yaraları saracağız. Size söz veriyoruz belediye eşbaşkanları her daim halkın yanında olacak. Bu kenti yeniden inşa edeceğiz. Bu başarı, onurlu duruş sizin. Bu kenti hep birlikte en layık şekilde yöneteceğiz. Yolumuz yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan DEM Parti Amed belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun konuşma gerçekleştirdi. Doğan, Amed’i tekrardan beraber inşa edeceklerini, hizmet gitmeyen hiç bir alan bırakmayacaklarını söyledi.

Devamında söz alan DEM Parti milletvekili Serhat Eren, “Dün Wan’daydık. Direnişin selamlarını size getirdik. Wan’ın direnişini Amed’den Ankara’ya, Şirnex’ten İzmir’e direnişlerini ve mücadelelerini selamlıyorum” dedi. Serhat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitaplarından yapılan alıntılardan oluşan metni okudu.  Abdullah Öcalan’ın doğum günü kapsamında “yeniden doğuşu” esas alan bir yazı okudu. Okuma boyunca sık sık kitle “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

DEMOKRASİ SOKAKTA KAZANILIR

Son olarak konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, büyük bir emekle yürütülen seçim sürecinin başarıya ulaştığını ifade etti. Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürdistan’ın İmralı’daki tecrit politikalarına en güçlü cevap verdiğini belirtti. Çiğdem Kılıçgün Uçar, “İktidarın Kurdistan’da yürüttüğü özel savaş politikalarına, savaş politikalarına en güçlü cevap verdi. İktidarın kontratlarla yaptığı kirli ittifaklara geçit vermedi. Yerel seçimlerde dünyaya demokrasi dersi verdik diyorlar. 12 yaşındaki çocuğu polisler darp etti demokrasiniz bu. Wan’da DEM Parti bayrağı taşıdığı için genç tokatlandı demokrasisiniz bu. Şırnak’ta askeri getirdiniz sahte başarı elde ettiniz. İtiraz hakkımız için adliyeye gitmek istedik işkence ile gözaltına aldınız. Bu devletin mekanizmaları demokrasi adına bir söz kuramaz. Van halkı gasp edilen iradesini kendi sokaklarında tek ses olarak mücadele etti demokrasi budur demokrasi sokakta kazanılır” dedi.

'BAŞARIMIZIN ARKASINDA SAYIN ÖCALAN VAR'

“İktidara değişmesi gerektiğinin mesajını verdik ve mesaj net alındı” diyen Çiğdem Kılıçgün Uçar, gerçekleşen şölenin aynı zamanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla olduğunu dile getirdi. Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bütün dünya coğrafyasında Kürtlere karşı kölelik dayatılırlar özgürlüğün pusulasını gösteren Sayın Öcalan’ın doğum günü. Kürt halkının inkar edilmesine karşı mücadele eden Sayın Öcalan’ın doğum günü kutlu olsun. Bu ülkede Kürt sorunun gerçeğine tahammül edeceksiniz, Kürtlerle yaşamayı öğreneceksiniz. Bugün ki başarımızın arkasındaki Sayın Öcalan’ın emeğini kimse inkar edemez. Kürt sorunun çözümü için Kürt halkı ger adım atmadı” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Kılıçgün Uçar konuşmasının devamında şu şekilde devam etti: “Çok net demokratik bir ülke için Sayın Öcalan’ın perspektifi çok önemli bir şans bunu görmek zorundasınız. 8 Martta ‘Jin Jiyan azadi’ ile alanı dolduran kadınlar Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için güçlü irade açığa çıkarttı, 21 Mart’ta Sayın Öcalan’ın özgürlüğü konusunda güçlü irade otaya koydu, Rojava’da Kürt sorunun çözümü için ayakta. Seçim sonuçları mesajı çok net Kürt sorunu çözümü için Kürt halkı irade ortaya koydu.

İmralı cezaevi kapatılmalı Sayın Öcalan fiziki özgürlüğü sağlanmalı. 100 yıldır bu ülkede operasyonlarda, savaşlarda ısrar eden iktidarlar kaybetti. Kürt Sorununu görmeyen iktidarlar çözüldü AKP’nin de bütün mekanizmaları aynı durumda. Bu sorunu çözmek için kadınlar, gençler ayakta. 31 Mart’ta açığa çıkan irade Kürt sorunu çözmek ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacak.”

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde kitle coşkulu şekilde halay çekerek kutlamaya devam etti.

POLİS KİTLEYE SALDIRDI

Etkinlikten sonra polis dağılan kitleye sert bir şekilde saldırdı. Kimi yurttaşlar darp edilerek gözaltına alındı.